Følgere

mandag 7. mai 2012

Meningsløst ondskap

De siste månedene er det blitt ofte sukket over hvor meningsløst skytetragedien på Utøya var.

Jesus sier: "Tyven kommer ikke for noe annet enn for å stjele og drepe og ødelegge. Jeg er kommet for at de skal ha liv, og det i overflod." Joh 10:10.

"Å stjele og drepe og ødelegge" er betegnende ord for ondskap. De uttrykker også det meningsløse. Jesus sier at essensen i tyvens, Satans virksomhet er tilintetgjørelse, altså det meningsløse, sinnsyke, vanvittige. Det kan hjelpe oss å vurdere om noen fenomener er fra Gud eller Satan: Virker det meningsløst? 

Hvis vi tenker på godhet og kjærlighet og andre dyder, peker de på en mening. De er med å gir, skaper noe nytt, gir liv og oppbygger. Kjærligheten blir stående, den faller aldri bort. Gjerninger gjort i kjærlighet kommer til å bestå.

Hvor er Gud midt i det meningsløse? Dette spørsmålet har et sterkt og trostyrkende svar: Han er Den Allmektige. - - -  Alt tjener til det beste for dem som elsker Gud. Gud er mektig til å skape noe nytt, til å gjenopprette. Hans mål er liv og overflod. Når vi møter det meningsløse, kan troen på Den Allmektige forandre, skape liv fra døden. "Salig er det menneske som har sin styrke i Deg, de som har fått pilegrimsveien lagt ned i sitt hjerte. Når de går gjennom Tåredalen, gjør de den til en kilde. Selv tidligregn dekker den med velsignelser. De går fra kraft til kraft..." Salme 84.

3 kommentarer:

 1. Hei :) Nå har jeg sittet lenge og lest på denne bloggen din. Så utrolig vakkert du skriver - og så herlig at du skriver om disse tingene som betyr så mye i livet. Takk for alt du deler her. Må Gud velsigne deg og bloggen din videre :) Klem fra Spirea :) (som gjerne kommer tilbake her og leser!!)

  SvarSlett
 2. Kjære Spirea. Jeg ble så glad og oppmuntret for det du skriver! Takk at du ville gi en tilbakemelding. Det betyr mye for meg.

  Klem fra Arja

  SvarSlett
  Svar
  1. Så godt å høre at du ble glad! :) Og nå er jeg innom igjen. Har lest flere av dine innlegg - og jeg vil gjerne følge med deg videre. Ønsker deg en velsignet uke. Mange klemmer til deg :)

   Slett